16.03.2020 14.46

Tiedote 13.3.2020

Kulttuurikeskusten kaikki yli 100 hengen yleisötilaisuudet perutaan

Torstaina 12.3. Helsingin kaupunki päätti peruuttaa yli 500 hengen yleisötilaisuudet. Tänään perjantaina 13.3. kaupunki on päättänyt peruuttaa myös yli 100 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet toistaiseksi.

Kulttuurikeskuksissa kaikki yli 100 henkilön yleisötapahtumat perutaan. Pienempien salien ja yleisöjen tuotannot ja tapahtumat toteutetaan tapauskohtaisesti, ajantasaiset tiedot tapahtumista löydät kulttuurikeskusten verkkosivuilta. Tiedot päivittyvät ensi viikon alussa, kaikki viikonlopun tapahtumat kulttuurikeskuksissa ovat alle 100 hengen tapahtumia.

Savoy-teatterin konsertit siirretään myöhäisempään ajankohtaan. Helsingin kaupunginorkesterin konsertit, Tiivistämön tapahtumat sekä Bravo!-festivaali perutaan.

Lisäksi kirjastojen, kulttuurikeskusten sekä liikunta- ja nuorisopalvelujen itse järjestämät harrastusryhmät, kurssit ja ohjattu vapaa-ajan toiminta perutaan tai siirretään myöhempään ajankohtaan. Kaupungin uimahallit tullaan sulkemaan toistaiseksi lauantaista 14.3. alkaen.

Kaupungin vapaa-ajan tiloissa tehostetaan siivousta, kehotetaan pesemään käsiä, ja kaupunki etsii keinoja tuottaa vapaa-ajan palveluja digitaalisesti. Kaupunki myös kannustaa omatoimiseen ulkoiluun ja liikkumiseen.

Tilavuokrat, liput ja avustukset

Helsingin kaupungin peruttuihin yleisötilaisuuksiin ostetut liput korvataan tai ne voi erikseen ohjeistetusti käyttää myöhempänä ajankohtana. Ajantasaista tietoa saa lipunmyyntipalveluiden, Helsingin kaupungin, tapahtumapaikkojen ja tapahtumajärjestäjien verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala (kirjasto, liikunta, kulttuuri, nuoriso) ei peri tilavuokraajilta vuokria peruuntuneesta tilankäytöstä ja mahdollisuuksien mukaan vuokrauksille ja yleisötilaisuuksille etsitään uusia ajankohtia ilman lisäkustannuksia.

Jo myönnettyjä kulttuurin, nuorison ja liikunnan toiminta- ja tapahtuma-avustuksia ei peritä takaisin peruuntuneiden toimintojen ja tuotantojen osalta. Helsingin kaupunki ymmärtää poikkeustilanteen aiheuttamat taloudelliset huolet nuorisotyön, liikunnan, urheilun, taiteen ja kulttuurin kentällä ja selvittää keinoja kentän tukemiseksi