14.01.2020 16.26

Philip Glass Ensemble. Kuva: Ryuhei Shindo

Savoyn kevätohjelmistossa muun muassa Philip Glass Ensemble ja Barbara Hendricks

Philip Glass Ensemble vierailee maaliskuussa Savoy-teatterissa esittämällä säveltäjän kadonneeksi luullun teoksen Music in Eight Parts.
Philip Glass Ensemble esittää lauantaina 28.3. Philip Glassin teoksen Music in Eight Parts. Teos valmistui vuonna 1970, ja se ehdittiin esittää vain neljä kertaa. Glass huutokauppasi sävellyksen, koska tarvitsi rahaa seuraavan suuresityksensä tuotantoon. Myöhemmin hän etsi kadonnutta sävellystään vuosien ajan, mutta uskoi lopulta, ettei näkisi sitä enää koskaan. Kaikkien suureksi yllätykseksi teos ilmestyi yllättäen myyntiin Christie’sin taidehuutokaupassa. Teosta esitetään ensi vuonna ensimmäistä kertaa 50 vuoteen.
Philip Glass perusti The Philip Glass Ensemblen vuonna 1968 laboratorioksi musiikilleen. Yhtye on kiertänyt esittämässä Glassin musiikkia jo viidenkymmenen vuodenajan ympäri maailmaa, ja jatkaa nyt esiintymistä ilman säveltäjää.
Savoy-teatterin kevätohjelmistossa painottuvat jazz ja maailmanmusiikki. Savoy JAZZFest järjestetään 5.–8.3., ja sen päätähtiä ovat trumpetisti Tom Harrell, laulaja Joyce Moreno ja basisti Richard Bona.
Tammikuun kaksipäiväinen Armenia Fest (25.–26.1.) valottaa entisen neuvostomaan menneisyyttä ja nykyisyyttä muinaisten runoilijoiden, nykysäveltäjien ja 60-luvun elokuvan keinoin.
Yhdysvaltalaissyntyinen sopraano Barbara Hendricks esittää gospel-ohjelmistoa Savoy-teatterissa 20.3. Ruotsiin jo kymmeniä vuosia sitten asettunut rakastettu laulaja ja ihmisoikeuksien puolesta puhuja esiintyy konsertissa yhtyeensä säestyksellä.
Savoyn vappua vietetään kabareen keinoin peräti kolmena iltana 30.4.–2.5.: australialainen superkabareetähti Reuben Kaye tuo Suomeen Edinburghin ja Adelaiden Fringessä kohauttaneen ja loppuun myyneen esityksensä Reuben Kaye. Kaye pureutuu satiirin keinoin muun muassa uuskonservatismin nousuun sekä seksuaalivähemmistöjen syrjintään. Artistin mukana kiertää nelihenkinen bändi.

Nostoja kevätkauden ohjelmistosta:
25.–26.1 Armenia Fest
9.3. Tindersticks (Iso-Britannia)
5.–8.3. Savoy JAZZFest
19.–20.3. Barbara Hendricks (USA/Ruotsi)
3.4. La Dame Blanche (Kuuba)
30.4.–2.5. Reuben Kaye (Australia)
26.–27.5. Van Der Graaf Generator (Iso-Britannia)
29.5. Ranky Tanky (USA)
Koko kevään ohjelma tästä linkistä: