Gästteater mitt i Helsingfors

Savoyteatern har under årens lopp blivit ett betydande och färgstarkt tillägg till det mångsidiga kulturlivet i Helsingfors. Savoyteatern är särskilt känd som konsertplats för världsmusik. Varje år får vi besök av cirka 200 olika artistgrupper från olika ställen i världen.

Savoyteaterns program inkluderar både egenproducerade evenemang och evenemang som producerats i samarbete med andra arrangörer och programbyråer, festivaler och privata evenemangsarrangörers evenemang.

Savoyteatern finns i centrum av Helsingfors, nära Esplanadparken i Gardesstaden. Vår personal sköter också bokningarna och framträdandena för Esplanadscenen.

Restaurang Presto verkar i samma byggnad som vi och betjänar våra kunder.


Bli stamkund och
följ oss på de sociala medierna

Som stamkund får du förmåner och hör till de första som får nyheter om Savoy-teatern. I våra nyhetsbrev berättar vi om våra aktualiteter och erbjudanden för stamkunder (OBS!Brevet bara på finska).

Savoy-teaterns säsongsbroschyr kan hämtas från många olika platser i Helsingfors. Se distributionsplatserna.

Du kan bli stamkund i Savoy-teatern genom att fylla i blanketten som finns bakom länken nedan.

Du finner oss också på Facebook och Instagram. Kom ihåg att bli följare!Vi är en del av Helsingfors kulturcentral

Helsingfors kulturcentral främjar konst, kultur och kreativitet och utvecklar den kulturellt rika huvudstadsregionen. Tjänster riktade till invånarna är kulturevenemang, föreställningar, utställningar, kurser och konstfostran. Kulturcentralen vill garantera en mångsidig kultur och konst som är tillgänglig för alla stadens invånare.

Till Kulturcentralen hör sju verksamhetslokaler: i centrum Savoy-teatern, Annegården, kulturcenter för barn och unga samt det internationella kulturcentret Caisa och Gamlasgården, Malms kulturhus, Stoa och Nordhuset som är verksamma i olika stadsdelar. Husen ordnar program enligt sin egen profil året runt. På somrarna kompletterar Esplanadestraden Helsingfors kulturcentrals programutbud. Verksamhetsställenas evenemang genomförs i tätt samarbete med konst- och kulturfältet i Helsingfors.

Dessutom delar kulturcentralen ut bidrag och stipendier till konst- och kulturbranschens organisationer, samfund och konstnärer samt erbjuder konstnärer välutrustade lokaler på olika håll i Helsingfors. Konstnärer kan ansöka om ateljélokaler på ön Stora Räntan och Villa Djurgården erbjuder stöd för boende till gästande utländska konstnärer.